Sunday, April 3, 2011

A race to remember, a closure of PERKOM badge 2010-2011

Pada 1 April 2011, tiba la hari yang dinanti-nantikan oleh ahli-ahli PERKOM dan juga senior Mass Comm. Ada apa dengan tarikh ni? Setelah ahli-ahli PERKOM bertungkus-lumus ingin menyiapkan projek terakhir yang di ketuai oleh Esther Lim, akhirnya inilah saat-saat yang mendebarkan, iaitu hari Comm. Night, A Race to Remember. The theme as discusses and agreed upon every members is 'Roses and Glitters' sangat glam!
So ape lagi! melaram la nuks! Pinjam dress warna Maroon Bella, pastu dengan Fa perhati kat sebelah, aku pun make-up sendiri, rambut pun since ada curling iron gulung la rambut sendiri. So tada!!! The result:
Excuse the background yang semak samun sket....biasalah...orang bujang. Kalau tk semak tak sah! Tak happening!  HA HA HA....

Aku in charge of transport, so kena remind semua yang guna bus service supaya turun ke padang kawad seawal pukul 6 ptg. Yang datang pun tk banyak, tapi boleh la..kabanyakannya pergi sendiri....hehehehe...so bereh sudah keje aku. Selepas semua dah berkumpul n we olz pun bertolak around 6.22. Kak Kina dalam kelam kabut dia sempat tukar baju kan? (don worry...details will not be given out)

Kitaorang wat dinner ni kat Evergreen Laurel Hotel, which is next to Gurney by distance. They've got a great ballroom, spacious, though...I don't really like the fact that they've got tiang yang tebal giler kat tengah-tengah, which kind of block the view of the stage. Anyways, dinner tu glam ok! Asalkan boleh makan, ada gimik, ada entertainment enjoy! Layan! Congrats to all the PERKOM committees for making it happen! chayok!
Enjoy the pics:
 We've got our lovely ushers waiting at the ballroom door waiting for guests...
 Poster yang digunakan untuk promote the night...

 Lovely isn't it? wait till you see when it's filled with people....
Mesti lah sempat camewhoring dulu kan? 

 Sorry for the blurry pictures...it was due to our lack of knowledge on how to use a NIKON in general...huhuhu...but at least you can see my face what?!
 Nak belon!!! Punyalah plan nak bawa balik satu sebab nak try inhale the helium, pastu nak gelak sorang-sorang dalam bilik sebab roomate balik kampung la katakan...HA HA HA
But in the end, Kak Kina ngan Aishah la orang yang paling banyak bawa balik belon....T_____T
Tak kesampaian nak tiru chipmunk.....ngeee...X3
 Saja nak kacao usher kan....siap demand, "ok everyone usher me!" pastu pose kat karpet merah suruh yang lain jadi kuli....(just kiddin)
 See? Now that the ballroom is filled with people, it feels more lively...love it!
 One of the gimmick we had that night, the Dean and the opening ceremony act by bursting a balloon..
 Hah! ini yang aku tak puas hati ni...disebabkan bergigi besi, nak kunyah pown susah, so alamatnya terpaksa telan...hehehe...tercekik gue....Tapi ini jew yang I mampu nak telan, sedih je tengok orang sebelah makan steak pelabagai kan...pastu tengok pinggan kita cam....sayu jap kan...Ngeh ngeh ngeh....
Makanan yang lazat pun boleh pandang-pandang jew, siap main mata ngan I...sapa bleh tahan yew tak?
p.s. sambil ingat pesanan Dr. , "You tak boleh makan benda yang keras-keras, kalau nak makan pun you kena potong kecil-kecil supaya senang you nak kunyah. Itu macam ah..kalau you kunyah banyak-banyak nanti itu besi boleh putus oh!" Tapi aku hentam saja! kalau potong kecil-kecil mana nak merasa nikmat makanan tu....so tanpa melengahkan masa, aku pun yah! sumbat kiri, yah! sumbat kanan....fufufufufufufufufu....puas hati...(pastu balik cam orang gila, dok gosok gigi berjam-jam, siap betulkan besi yang nampak bengkok di mata...kuikuikui.....tau takot! nak tukaq besi cost about 200 hinggit tu! )
 One of the show that I like, senior menari chicken dance, sangat comel. Spoil betul la diorang, pastu menari hiphop lak...
 Then our prom king & queen, which was won by the Dean and vice Dean (who were by chance sporting giler and unexpectedly charming)  and Prom Prince & Princess, which was won by two senior candidates.
 Me and Esther, the head of the project. Salute la! She manages to handle everything so well, also to everyone who were involved in making it work.
Sempat bergambar with April, Ciara, Su Anne and Eugene (a.k.a royal pain Shasholat) who look daring that night.
Overall...I'd say the night was a great success! Give everyone around of applause!

xoxo
Hami

No comments:

Post a Comment