Sunday, October 2, 2011

Jalan-jalan cari pasal di Munich, Germany

Semalam iaitu 1 Oktober 2011, since my family is still here, we wanted to visit Munich. We all pergi tido di sempadan austria, that is Rosenheim. Town dia agak kecil tetapi, objektif utama we olz adalah mencari Asia Market. Jumpa yang kecil je, mana puas kan? So kitaorang pun turun la ke Munich, a.k.a. M√ľnchen. 


Actually my fellow friends invited me to go to the famous Octoberfest yang dikenali sebagai festival di mana dalam seminggu, dalam tempoh ni, diorang lawan sape yang boleh minum paling banyak. Ramai yang datang dari seluruh dunia datang semata-mata nak minum. So disebabkan aku tak minum, aku ikut la family aku jalan-jalan....kalau tak, buat habis boreh je aku pergi....tak ada maknanya! gitews!


Hasilnya? Merata kitaorang g jalan-jalan, paling best cuci mata la kan....


Sangat hectic environment diorang. Boleh dikatakan semua orang berpakaian traditional, cantik!


 Jeng-jeng-jeng
 Mula-mula sampai sesat sikit, yew la...mak bedah datang nya dari mana nak perfect-perfect kan? Harus la sosek dulu...
 Mencari ilham....
 Decided to visit the sea world....dah lama bebenor den tak masuk sea world...first time pun masa masuk underwater world di Langkawi, itu pun tak tercatat dalam memori sebab aku baru berumur 5 tahun...jos keliling atas kepala pun tak ingat. 
 Harus la cek peta dulu kan...takkan nak main redah je...kang...menangis suruh orang wat announcement ada budak kehilangan mak bapak....malus
 crown dua juta....( XP Ovverrr!)

 inilah dikatakan muka perak n poyo....
 Paling best! aku jumpa ngan celebriti paling femes! I met Paul! the octopus... Xp ngeh3...So aku pun tanya what! Suruh dia ramal apa yang patut, masa depan ke....tapi hampa...ishk - ishk - ishk
 Paul: Nampaknya...budak ni kemungkinan terbantut pembesarannya
Aku:  T__T"



 I found NEMO!!!
 Ada udang disebalik batu...tak lah, ada hikmah disebalik gambar udang ni, mari kita saksikan:

Mama: Ish...tak pernah mama jumpa udang sebesar ni
Aku: Kenapa?
Mama: Kalau buat gulai ke, masak lemak ke...sedap ni
Aku: (tengok kiri dan kanan) Uish! Slow sikit ma, hempeh siot
 Citer kuda laut ni pun ada juga:

Akmal (second youngest little bro): Did you know that (adik aku yang sorang ni suka kasi fakta...macam la aku tak tahu...ehem-ehem) which of the sea horses are male and which are the female?

aku: of coz! (pastu tunjuk si buntat kembung), that one should be a female....(kakak mana nak mengaku kalah?) ^_^

akmal: No! Wrong answer! Yang pregnant tu adalah male! because the male seahorses usually carry their babies.
 aku: (disebabkan tak nak mengaku kalah) Akmal saja nak reka cerita! (walk away, then found a board that illustrates the male carrying the babies in their pouch, the females siot je cam slim river)

akmal: (excited bebenor sebab dia betul)...so this is when he gets to say: "I told you so!"




 My favorite so far would be these seahorses....cantik giler! disebabkan aku tak ingat nama benda alah ni, so automatik aku namakan dia, si daun limau purut. 'Kenapa' ko tanya?! sebab cuba korang lihat dekat-dekat, dia punya sayap apa perhiasan di badan dia sebiji macam daun limau purut.

 HAHAHAHAHAHA, aku kan dilahirkan pada 1991, tahun kambing shiot!, so harus la...


 Mami help!

 Sedap siot crepes ni

 Harus la bergambar ngan KISS and aerosmith punya signature...hehehe
Tak boleh jumpa orang, cop tangan ni pun boleh la...






 Lepas tu we olz jalan-jalan cari Asia Market, tapi diorang kata jauh, kena naik train. So cari la U3 (pronounced Hoot treih, berbelit lidah mak nak mencarinya) 

 Sampai pun! Inilah downtown Munich!
 Patut la cari Munich tak jumpa, rupa-rupanya orang sini panggil 'Munchen'
 Sori ye rakan-rakan sekalian, terpaksa ambil gambar curi-curi, takut nanti diorang kata aku ni stalker la plak, ambil gambar bodo-bodo je....tapi inilah pakaian rasmi diorang, semua pakai cantik-cantik. Tak banyak gambar diorang yg aku ambil, takut masuk lokap je...bermalam dalam jail la jawabnya




 Harus la si buntat sorang ni tersengih-sengih macam kerang basi, all the pretty ladies merata tempat.... XP
aku pun apa kurangnya....hehehehe.....but of coz la with the boyz kan.... X3




xoxo-Hami